+A   |  -A
Skip Navigation LinksНасловна
Веб-страницата www.stat.gov.mk користи колачиња кои се потребни за целосна функционалност на страницата. Со Вашето присуство на нашата веб-страница се подразбира дека се согласувате за користењето на овие колачиња. За повеќе детали прочитајте ја Политиката за колачиња.

 Последни објавени соопштенија

Енергија, ноември 2020 година - претходни податоци
понеделник, 25 јануари 2021

Електрична енергија, природен гас, јаглен и нафтени продукти, ноември 2020 година

Според податоците на Државниот завод за статистика, во ноември 2020 година, вкупната потрошувачка по видови енергенти изнесува: 671 057 МWh електрична енергија, 45.016 мил. нм3 природен гас, 402 743 тони јаглен и 85 862 тони нафтени продукти.

Бруто-домашното производство на електрична...   117


Просечна месечна исплатена нето-плата по вработен, ноември 2020 година
четврток, 21 јануари 2021

Според податоците на Државниот завод за статистика, индексот на просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во ноември 2020 година, во однос на ноември 2019 година, изнесува 107.0.

Ваквото зголемување се должи, пред сѐ, на зголемувањето на просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во секторите: Уметност, забава и рекреација (11.2...   40  
21.01.2021Просечна месечна исплатена бруто-плата по вработен, ноември 2020 година
18.01.2021Индекси на цените во земјоделството, декември 2020 година
15.01.2021Туризам, ноември 2020 година
15.01.2021Деловни тенденции во преработувачката индустрија, декември 2020 година
15.01.2021Индекси на прометот во индустријата, ноември 2020 година
14.01.2021Издадени одобренија за градење, ноември 2020 година
11.01.2021Индекси на увозните цени од одделот Кокс и рафинирани нафтени производи (19), ноември 2020 година
11.01.2021Индекси на продажните цени на производителите на индустриски производи, вкупно, ноември 2020


Следни соопштенија
     
28.01.2021Индекси на продажните цени на производителите на индустриски производи на домашниот пазар 12.2020
29.01.2021Индекси на бројот на работниците во индустријата12.2020
29.01.2021Индекси на индустриското производство12.2020
29.01.2021Индекси на прометот во секторот Трговија - претходни податоци12.2020
05.02.2021Индекси на цените во угостителството01.2021
08.02.2021Стоковна размена со странство - претходни податоци01-12.2020
10.02.2021Индекси на продажните цени на производителите на индустриски производи на странски пазари12.2020
10.02.2021Индекси на продажните цени на производителите на индустриски производи, вкупно12.2020
10.02.2021Индекси на увозни цени од одделот Кокс и рафинирани нафтени производи (19)12.2020
12.02.2021Индекси на прометот во индустријата12.2020


   Последни објавени публикации


  Социјална заштита на деца, млади и возрасни лица 
  понеделник, 25 јануари 2021

 

Статистичкиот преглед број 2.4.21.01/914 за 2019 година претставува продолжение на серијата податоци објавени во Статистичкиот преглед 2.4.19.03/909 за 2018 година.

Публикацијата содржи податоци за правата од...
 
  HyperLink  Месечен статистички извештај 
  вторник, 29 декември 2020

 

Месечниот статистички извештај е едно од најстарите изданија на Државниот завод за статистика во кое се
објавуваат податоци за изминатиот месец, како и статистички серии...

 
  HyperLink  МакСтат избор 
  вторник, 29 декември 2020

 

Како дел од европското статистичко семејство, Државниот завод за статистика, во ова издание, на еден
поинаков начин презентира податоци за Република Северна Македонија и преку...

 
  HyperLink  Месечен статистички извештај  
  понеделник, 30 ноември 2020

 

Месечниот статистички извештај е едно од најстарите изданија на Државниот завод за статистика во кое се
објавуваат податоци за изминатиот месец, како и статистички серии...

 
  HyperLink
Видеа и промотивни материјали
Инфлација

Индустрија

Невработени

БДП
 
© Државен завод за статистика