+A   |  -A
Skip Navigation LinksНасловна Последна Публикација


Северна Македонија во бројки, 2019

 


Почитувани корисници,

Пред нас е најновото издание на публикацијата „Северна Македонија во бројки”, статистички приказ на демографските и социоекономските состојби во државата.

Почнувајќи со податоците за општите и регионалните статистики, населението и социјалните статистики, преку податоците за економијата, финансиите, приходите, потрошувачката и цените, како и податоците за земјоделството, индустријата, градежништвото, енергијата и трговијата, статистичкиот приказ води до податоците за транспортот, туризмот и споредба на државата со земјите од Европската Унија и пошироко.

Иако мала по формат, оваа публикација содржи бројни статистички податоци и информации од спроведените статистички истражувања што се преточени во табели, графикони и мапи. Прикажани на ваков начин, статистичките податоци се лесни за разбирање и користење.

Се надеваме дека ова содржински богато џебно издание ќе најде широка примена во општеството и ќе биде корисен прирачник во секојдневното работење.


           
Датум на издавање: 13.06.2019
PDF:   Преземи ја публикацијата  
   
   
Број на страници: 62
ISBN:
ISSN:
Јазик: македонски и англиски
Цена во печатена форма:


 

 

 


  Публикации
   
 
  Сите публикации

  Последна публикација

  Метаподатоци

 

 

 


© Државен завод за статистика