+A   |  -A
Skip Navigation LinksНасловна Статистики по области Соопштенија по области
              

Соопштението е од областа: Социјална и здравствена заштита

Установи и права на социјална заштита за малолетни и полнолетни корисници, 2018 година

понеделник, 17 јуни 2019


Според податоците на Државниот завод за статистика, вкупниот број на малолетни корисници на социјална заштита во 2018 година изнесува 15 962, додека вкупниот број на полнолетни корисници на социјална заштита во 2018 година изнесува 47 054.

Од вкупните права на социјална заштита кај малолетните корисници, најголемо учество имаат услугите на социјална работа, кои изнесуваат 52.4%, додека од вкупните права на социјална заштита кај полнолетните корисници, најголемо учество имаат услугите за социјална заштита, кои изнесуваат 83.8%.

Во 2018 година, 23 562 носители на домаќинства (број на домаќинства) се корисници на социјална парична помош.

25.10.2019: Во табела Т-06: Установи за социјална заштита, 2018 е направена корекција.

  Преземи го соопштението во целост

  Преземи табели

Податоците во објавеното соопштение се бесплатни. При користење, ве молиме наведете го изворот.

За подетални информации јавете на:

контакт тел: +389 2 3295 666 

е-пошта: press@stat.gov.mk 

    Соопштенија
 
 
  Последно соопштение
  Сите соопштенија
  Методолошки објаснувања


 Метаподатоци

  Статистичко истражување за корисници на додатоци (детски и родителски додатоци), 2015 (ДД/РД)
  Статистичко истражување за корисници и формите на социјална заштита, 2015 (СЗ.1)
  Статистичко истражување за социјална парична помош (дополнителен извештај), 2015 (СЗ.1Д)
  Статистичко истражување за установите за сместување на деца и млади без родители и родителска грижа, 2015 (СЗ.20)
  Статистичко истражување за установите за згрижување на лица со посебни потреби, 2015 (СЗ.30)
  Статистичко истражување за организациите за професионална рехабилитација, 2015 (СЗ.40)
  Статистичко истражување за установите - домовите за возрасни лица, 2015 (СЗ.52)
  Статистичко истражување за установите за згрижување на деца и млади со воспитно-социјални проблеми, 2015 (ВЗ)

   МАКСтат База


© Државен завод за статистика