+A   |  -A
Skip Navigation LinksНасловна Статистики по области Соопштенија по области
              

Соопштението е од областа: Енергија

Енергетски биланси, 2018 година - претходни податоци -

петок, 18 октомври 2019


Според податоците на Државниот завод за статистика, во 2018 година, вкупното бруто-примарно производство на енергија во Република Северна Македонија изнесува 1 133 032 toe или 43.6 % од вкупно потребната енергија.

Вкупната потребна енергија за 2018 година изнесува 2 598 841 toe.

Најголеми финални потрошувачи на енергија во 2018 година се: сообраќајот со 38.2 %, домаќинствата со 25.4 % и индустријата со 21.6 % (од расположливата финална потрошувачка).

  Преземи го соопштението во целост

  Преземи табели

Податоците во објавеното соопштение се бесплатни. При користење, ве молиме наведете го изворот.

За подетални информации јавете на:

контакт тел: +389 23295 666 

е-пошта: press@stat.gov.mk 

    Соопштенија
 
 
  Последно соопштение
  Сите соопштенија
  Методолошки објаснувања


 Метаподатоци

  Годишен извештај за хидроцентралите и соларните централи, 2015 (ЕНЕ.51)
  Годишен извештај за термоцентралите, 2015 (ЕНЕ.52)
  Годишен извештај за индустриските топлани (енергани) и за комбинираните електрани, 2015 (ЕНЕ.53)
  Годишен извештај за деловните субјекти за пренос на електрична енергија, 2015 (ЕНЕ.54)
  Годишен извештај за деловните субјекти - производители и дистрибутери на топлина, 2015 (ЕНЕ.56)
  Годишен извештај за котларници, 2015 (ЕНЕ.57)
  Годишен извештај за деловните субјекти кои стопанисуваат со геотермална енергија, 2015 (ЕНЕ.58)
  Годишен извештај за деловните субјекти - производители и преработувачи на јаглен и продукти од јаглен, 2015 (ЕНЕ.59)
  Годишен извештај за рафинериите и преработувачите на нафта и нафтени продукти, 2015 (ЕНЕ.60)
  Годишен извештај за деловните субјекти кои тргуваат со енергенти, 2015 (ЕНЕ.62)
  Годишен извештај за потрошувачката на енергенти и видови енергии на деловниот субјект, 2015 (ЕНЕ.63)
  Годишен извештај за електрична енергија, 2015 (ЕНЕ.65)

   МАКСтат База


© Државен завод за статистика