+A   |  -A
Skip Navigation LinksНасловна Статистики по области Соопштенија по области
              

Соопштението е од областа: Внатрешна трговија

Промет во трговијата на мало и на големо, четврто тримесечје, 2010 година

среда, 30 март 2011


Според податоците на Државниот завод за статистика, во периодот октомври-декември 2010 година, во трговијата на мало е остварен промет од 25 273 милиони денари, а во трговијата на големо е остварен промет од 39 365 милиони денари. Во периодот октомври-декември 2010 година, во однос на истиот период од 2009 година, прометот во трговијата на мало е зголемен за 5.8%, а прометот во трговијата на големо е зголемен за 10.4%.

Најголем дел од прометот во трговијата на мало, според начинот на плаќање, е остварен за готови пари (91.0%).

Со потрошувачки кредит најмногу се продадени моторни возила (12.3% од вкупната продажба на возила).
  Преземи го соопштението во целост

  

Податоците во објавеното соопштение се бесплатни. При користење, ве молиме наведете го изворот.

За подетални информации јавете на:

контакт тел: +389 2 3295 756 

е-пошта: vesna.mihajloska@stat.gov.mk 

  
© Државен завод за статистика