Skip Navigation LinksНасловна Публикации Публикација
Веб-страницата www.stat.gov.mk користи колачиња кои се потребни за целосна функционалност на страницата. Со Вашето присуство на нашата веб-страница се подразбира дека се согласувате за користењето на овие колачиња. За повеќе детали прочитајте ја Политиката за колачиња.
Регионите во Република Северна Македонија, 2022

 


географските, социоекономските, културните, просторните и сообраќајните услови и содржини.
Ова тринаесетто издание на „Регионите во Република Северна Македонија, 2022 година“, коешто ги прикажува осумте неадминистративни региони во
државата, поделени според Номенклатурата НТЕС (Номенклатура на територијални единици за статистика), усогласена со европската регулатива, дава одговор
на вашите прашања преку табели, графикони, мапи и коментари.
Податоците во публикацијата се од голема важност и се користат за планирање и водење на регионалната и локалната политика во државата. Во таа смисла,
обработените податоци се основа за преземање на активности и мерки за намалување на разликите во природните, економските, демографските, како и
социјалните и инфраструктурните карактеристики на територијалните статистички единици во државата.
Упатувајќи на користење на оваа публикација, Државниот завод за статистика повратно ги очекува вашите коментари, предлози и сугестии во насока на
збогатување на нејзината содржина, а со тоа и зголемување на нејзината вредност и полезност за сите нејзини корисници.


           
Датум на издавање: 28.10.2022
PDF:   Преземи ја публикацијата 8
     
  Податоците во објавенaтa публикација се бесплатни. При користење, ве молиме наведете го изворот
Број на страници: 131
ISBN: /
ISSN: 1857-6141
Јазик: македонски и англиски

 
                                    


Цена во печатена форма:


 

 

 


  Публикации
   
 
  Сите публикации
  
 
© Државен завод за статистика