Skip Navigation LinksНасловна Публикации Публикација
Веб-страницата www.stat.gov.mk користи колачиња кои се потребни за целосна функционалност на страницата. Со Вашето присуство на нашата веб-страница се подразбира дека се согласувате за користењето на овие колачиња. За повеќе детали прочитајте ја Политиката за колачиња.
МакСтат избор, 2022

 


Како дел од европското статистичко семејство, Државниот завод за статистика, во ова издание, на еден поинаков начин презентира податоци за Република Северна Македонија и преку инфографици, графикони и табели дава приказ на дел од социоекономските движења во земјата.
Државниот завод за статистика постојано вложува напори за развој и унапредување на дисеминациските продукти со цел да се приближи до поголем број корисници и да ја зголеми свесноста за значењето на статистичките податоци и нивната употреба. Се надеваме дека и оваа година „МакСтат избор“ ќе го привлече вниманието на јавноста, а Заводот ќе продолжи со своите напори за зголемување на продукцијата на статистички изданија што ќе понудат еден поинаков пристап кон статистичките податоци.
 


           
Датум на издавање: 29.12.2022
PDF:   Преземи ја публикацијата
     
  Податоците во објавенaтa публикација се бесплатни. При користење, ве молиме наведете го изворот
Број на страници: 71
ISBN: /
ISSN: /
Јазик: македонски и англиски

 
                                    


Цена во печатена форма:


 

 

 


  Публикации
   
 
  Сите публикации
  
 
© Државен завод за статистика