Skip Navigation LinksНасловна Публикации Публикација
Веб-страницата www.stat.gov.mk користи колачиња кои се потребни за целосна функционалност на страницата. Со Вашето присуство на нашата веб-страница се подразбира дека се согласувате за користењето на овие колачиња. За повеќе детали прочитајте ја Политиката за колачиња.
Социјална заштита на деца, млади и возрасни лица, 2021, 2021

 


Статистичкиот преглед број 2.4.23.01/919 за 2021 година претставува продолжение на серијата податоци објавени во Статистичкиот преглед 2.4.21.03/917 за 2020 година. Публикацијата содржи податоци за правата од социјална заштита на малолетни и на полнолетни корисници во 2021 година; податоци за установите за сместување на деца и млади без родители и родителска грижа; за установите за згрижување лица со пречки во менталниот и во телесниот развој; установите за згрижување на деца и млади со воспитно-социјални проблеми и нарушено поведение; за установите домови за возрасни лица; за трговските друштва за вработување инвалиди, како и податоци за меѓуопштинските центри за социјална работа. Во него се презентирани и податоци за додатоците за деца во 2021 година, како и податоци за родителските додатоци за дете за 2021 година           
Датум на издавање: 04.04.2023
PDF:   Преземи ја публикацијата
Excel:    Преземи табели  
  Податоците во објавенaтa публикација се бесплатни. При користење, ве молиме наведете го изворот
Број на страници: 53
ISBN: 978-608-227-353-2
ISSN: /
Јазик: македонски и англиски

 
                                    


Цена во печатена форма:


 

 

 


  Публикации
   
 
  Сите публикации
  
 
© Државен завод за статистика