+A   |  -A
Skip Navigation LinksНасловна За Државниот завод за статистика
Веб-страницата www.stat.gov.mk користи колачиња кои се потребни за целосна функционалност на страницата. Со Вашето присуство на нашата веб-страница се подразбира дека се согласувате за користењето на овие колачиња. За повеќе детали прочитајте ја Политиката за колачиња.


 

Политика за квалитет

Државниот завод за статистика е посветен на обезбедување највисок квалитет во статистичката продукција. Оваа посветеност на квалитетот е содржана и во мисијата на ДЗС: продукција на статистички податоци за македонската економија и општество како основа за процесот на донесување одлуки базирани врз релевантни информации.

Политиката за квалитет на ДЗС се базира на Кодексот за работа на европската статистика.

Оваа Политика за квалитет е појдовна основа за активностите, што ги презема Државниот завод за статистика за постојано подобрување на квалитетот на статистичките процеси, квалитетот на продуктите и квалитетот во организацијата на работата. 

 

Политика за квалитет:    тука

Декларација за квалитет:  тука


     

© Државен завод за статистика