Skip Navigation Links
Webfaqja www.stat.gov.mk përdorë biskota të cilat janë të nevojshme për funksionalitetin e plotë të faqes. Me prezencën tuaj në webfaqen tonë nënkupton që ju pajtoheni lidhur me përdorimin e këtyre biskotave. Për detaje më të hollësishme lexoni Politikën për biskota.


              

Publikimi nga fusha: Turizmi dhe Hotelieri


Туризам, февруари 2024 година

12.04.2024


Според податоците на Државниот завод за статистика, бројот на туристите во февруари 2024 година изнесува 44 224, од кои 39.0 % се домашни туристи, а 61.0 % се странски туристи.

Бројот на ноќевањата во февруари 2024 година изнесува 89 362, од кои 44.7 % се од домашните туристи, а 55.3 % од странските туристи.

Во периодот јануари – февруари 2024 година, во однос на истиот период од претходната година, бројот на туристите е зголемен за 9.0 %, и тоа: кај домашните туристи има зголемување за 3.9 %, а кај странските има зголемување за 12.8 %.

Во периодот јануари – февруари 2024 година, во однос на истиот период од претходната година, бројот на ноќевањата е зголемен за 11.6 %, и тоа: кај домашните туристи има зголемување за 12.0 %, а кај странските има зголемување за 11.2 %.

  Shkarko publikimin

  Shkarko tabela

Të dhënat e publikimit të botuar janë gratis. Ju lutemi, gjatë shfrytëzimit, shënone burimin e informacionit.

Për informata më të hollësishme lajmërohuni në:

kontakt tel: +389 2 3295 666 

e-posta: press@stat.gov.mk 

  
© Enti shtetëror për statistikë