+A   |  -A
Skip Navigation LinksНасловна
Веб-страницата www.stat.gov.mk користи колачиња кои се потребни за целосна функционалност на страницата. Со Вашето присуство на нашата веб-страница се подразбира дека се согласувате за користењето на овие колачиња. За повеќе детали прочитајте ја Политиката за колачиња.ЈАВЕН КОНКУРС ЗА АНГАЖИРАЊЕ НА РЕОНСКИ ПОПИШУВАЧИ И РЕОНСКИ ИНСТРУКТОРИ   Последни објавени соопштенија

Индекси на индустриското производство, јуни 2021 година
петок, 30 јули 2021

Според податоците на Државниот завод за статистика, индексот на индустриското производство во јуни 2021 година, во однос на јуни 2020 година, изнесува 109.5.

Гледано по сектори, индустриското производство во секторот Рударство и вадење на камен во јуни 2021 година, во однос на јуни 2020 година, бележи пораст од 9.9 %, во...   1


Индекси на бројот на работниците во индустријата, јуни 2021 година
петок, 30 јули 2021

Според податоците на Државниот завод за статистика, индексот на бројот на работниците во индустријата во јуни 2021 година, во однос на јуни 2020 година, изнесува 99.3.

Бројот на работниците во секторот Рударство и вадење на камен во јуни 2021 година, во однос на јуни 2020 година, бележи опаѓање од 7.2 %,...   2  
30.07.2021Индекси на прометот во секторот Трговија, јуни 2021 година
28.07.2021Индекси на продажните цени на производителите на индустриски производи на домашниот пазар, јуни 2021 година
26.07.2021Енергија, мај 2021 година - претходни податоци
20.07.2021Просечна месечна исплатена нето-плата по вработен, мај 2021 година
20.07.2021Просечна месечна исплатена бруто-плата по вработен, мај 2021 година
20.07.2021Домови и интернати за ученици и студенти, 2020/2021
15.07.2021Индекси на прометот во индустријата, мај 2021 година
15.07.2021Индекси на цените во земјоделството, јуни 2021 година


Следни соопштенија
     
05.08.2021Индекси на цените во угостителството07.2021
05.08.2021Стоковна размена со странство - претходни податоци01-06.2021
09.08.2021Индекси на трошоците на животот според COICOP и цени на мало07.2021
10.08.2021Индекси на продажните цени на производителите на индустриски производи на странски пазари06.2021
10.08.2021Индекси на продажните цени на производителите на индустриски производи, вкупно06.2021
10.08.2021Индекси на увозни цени од одделот Кокс и рафинирани нафтени производи (19)06.2021
10.08.2021Производство и продажба на шумски сортименти во шумарството, сеча на дрва и услугиII.2021
13.08.2021Индекси на прометот во индустријата06.2021
13.08.2021Туризам06.2021
16.08.2021Деловни тенденции во преработувачката индустрија07.2021


   Последни објавени публикации


  Месечен статистички извештај  
  петок, 30 јули 2021

 

Месечниот статистички извештај е едно од најстарите изданија на Државниот завод за статистика во кое се
објавуваат податоци за изминатиот месец, како и статистички серии...

 
  HyperLink  Месечен статистички извештај , 06.2021 
  среда, 30 јуни 2021

 

Месечниот статистички извештај е едно од најстарите изданија на Државниот завод за статистика во кое се
објавуваат податоци за изминатиот месец, како и статистички серии...

 
  HyperLink  Северна Македонија во бројки 
  понеделник, 21 јуни 2021

 

Пред нас е најновото издание на публикацијата „Северна Македонија во бројки”, статистички приказ на демографските и социоекономските состојби во државата.

Почнувајќи со податоците за општите и...
 
  HyperLink  Месечен статистички извештај , 05.2021 
  понеделник, 31 мај 2021

 

Месечниот статистички извештај е едно од најстарите изданија на Државниот завод за статистика во кое се
објавуваат податоци за изминатиот месец, како и статистички серии...

 
  HyperLink
Видеа и промотивни материјали
Инфлација

Индустрија

Невработени

БДП
 
© Државен завод за статистика