+A   |  -A
ïïï: 568 | âââ: 82950
Skip Navigation Links

Национални класификации


 
КодНазивГодина*)Генерални карактеристикиЛинкPDFExcel 
05.21Системот на образование во Република Македонија во однос на ISCED97 - Меѓународна стандардна класификација на образование 97 (2002)1997 Преземи Преземи Преземи
05.21Системот на образование во Република Македонија во однос на ISCED2011 - Меѓународна стандардна класификација на образование МСКОБ (2013)2011 Преземи Преземи Преземи Преземи

*) година на референтната меѓународна класификација

    Национални класификации


© Државен завод за статистика