Skip Navigation Links


Инфографици

Родово базирано насилство, 2022 г


За виното низ бројки 2022


Попис на населението, домаќинствата и становите во Република Северна Македонија, 2021 - прв сет на податоци


Подземните води се невидливи, но нивното влијание е присутно насекаде


Родова еднаквост во социјалната заштита


Родова еднаквост во образовниот процес


Родова еднаквост на пазарот на трудот


Родова еднаквост на пазарот на трудот - родов јаз


Родова еднаквост денес, за одржливо утре!


MICS 2018-2019


Малолетнички бракови


Детски труд


Функционалност кај децата


Дисциплинирање на децата


Светски ден на детето, 20 ноември


Светски ден на диабетесот, 14 ноември


Обраќање на Директорот на Државниот завод за статистика


Светски ден на детето, 20 ноември


СВЕТСКИ ДЕН НА СТАТИСТИКАТА, 20.10.2020


Светски ден на наставниците


Органско производство


Анкета на странските посетители на граничните премини


Меѓународен ден на микро, малите и средните претпријатија


Светски ден на здравјето, 2020


Меѓународен ден на жената, 2020


За виното


Светски ден на борба против ракот, 4 февруари


Дали знаете колку деца се раѓаат дневно?


Иднината е достапна за сите, 2019


20 ноември 2019 - Светски ден на децата


Светски ден на храната, 16.10.2019


Светски ден на туризмот, 29 септември 2019


Ајде во училиште!


Светски ден на населението


Светски ден на здравјето - 7 април


Светски ден на водите - 22 март


Светски ден на шумите - 21 март


Светски ден на радиото 2019: дијалог, толеранција и мир - 13 февруари


Меѓународен ден на образованието, 24 јануари


Светски ден на туризмот, 27 септември


Меѓународен ден на младите


Ден на македонската статистика - 1 јуни


Светски ден на телекомуникациите и информатичкото општество


7 април - светски ден на здравјето - Депресија - Ајде да зборуваме


8 МАРТ Меѓународен ден на жената


За виното - низ бројки, 2017


2016 низ бројки


Универзален ден на детето


Светски ден на храната


Светски ден на здравјето - „Победи го дијабетесот“


Светски ден за заштита на потрошувачите


8 МАРТ Меѓународен ден на жената


За виното - низ бројки, 2016


Како ја трошиме енергијата


2015 низ бројки© Државен завод за статистика