Skip Navigation LinksНасловна Последна Публикација


Меѓународна споредба на бруто-домашниот производ, 2014

 


Во овој Статистички преглед се презентирани податоци од Европската програма за
споредба за циклусот Споредба 2014, кој е единаесетти по ред, а податоците се однесуваат на
расходните компоненти на бруто-домашниот производ.
Истовремено се презентираат и методолошките и организациските принципи на овој вид
на споредба кои за Споредбата 2011 беа публикувани во едицијата Статистички преглед под
број 3.4.14.01.772.
Периодиката на излегување на публикацијата е во зависност од периодиката на објавување
на податоците од страна на ОЕЦД и Евростат.


           
Датум на издавање: 05.05.2017
PDF:   Преземи ја публикацијата  450 Kb
Excel:    Преземи табели
   
Број на страници: 36
ISBN: 978-608-227-260-3
ISSN:
Јазик: македонски
Цена во печатена форма:


 

 

 


  Публикации
   
 
  Сите публикации

  Последна публикација

  Метаподатоци

 

 

 


© Државен завод за статистика