Skip Navigation LinksНасловна Публикации Публикација


 
Природно движење на населението, 2009

 


Во оваа публикација се презентирани основните статистички податоци за природното движење на населението во Република Македонија за 2009 година и споредбени показатели за периодот 1994-2009 година.

Во согласност со меѓународните стандарди од една страна, а заради задоволување на потребите на корисниците од квалитетни податоци, од друга страна Државниот завод за статистика, почнувајќи од 2004 година, применува нова методологија на прикажување на податоците за виталните настани, земајќи ги предвид само настаните случени во Република Македонија.

Содржината на прегледот е дефинирана врз основа на анализирањето на искажаните потреби на корисниците на статистички показатели за природното движење на населението во Република Македонија, а пред сé, во областа на здравството, социјалната заштита, образованието и науката.


           
Датум на издавање: 08.11.2010
PDF:   Преземи ја публикацијата 840KB
 
  Податоците во објавенaтa публикација се бесплатни. При користење, ве молиме наведете го изворот
Број на страници: 116
ISBN: 978-608-227-000-5
ISSN: 1409-8997
Јазик: македонски и англиски


                                    


Цена во печатена форма: 1070 денари


 

 

 

 


© Државен завод за статистика