Skip Navigation LinksНасловна Публикации Публикација


 
Природно движење на населението, 2011

 


Во оваа публикација се презентирани основните статистички податоци за природното движење на населението
во Република Македонија за 2011 година и споредбени показатели за периодот 1995-2011 година.

Во согласност со меѓународните стандарди, а и заради задоволување на потребите на корисниците од квалитетни
податоци, Државниот завод за статистика, почнувајќи од 2004 година, применува нова методологија на прикажување на  податоците за виталните настани, земајќи ги предвид само настаните случени во Република Македонија.

Содржината на Прегледот е дефинирана врз основа на анализирањето на искажаните потреби на корисниците
на статистички показатели за природното движење на населението во Република Македонија, а пред сé, во областа на здравството, социјалната заштита, образованието и науката. Посебен интерес за овие податоци имаат органите на државната управа и органите на единиците на локалната самоуправа заради нивно користење при утврдувањето и водењето на развојната политика.           
Датум на издавање: 31.07.2012
PDF:   Преземи ја публикацијата 1.13Mb
 
  Податоците во објавенaтa публикација се бесплатни. При користење, ве молиме наведете го изворот
Број на страници: 115
ISBN: 978-608-227-082-1
ISSN: 0580-454X
Јазик: македонски и англиски


                                    


Цена во печатена форма:


 

 

 

 


© Државен завод за статистика