Skip Navigation LinksНасловна Публикации Публикација


 
Природно движење на населението, 2019

 


Во оваа публикација се презентирани основните статистички податоци за природното движење на населението во Република Северна Македонија за 2019 година и споредбени показатели за периодот 1994 – 2019 година. Во согласност со меѓународните стандарди, а и заради задоволување на потребите на корисниците од квалитетни податоци, Државниот завод за статистика почнувајќи од 2004 година, применува нова методологија за прикажување на податоците за виталните настани земајќи ги предвид само настаните случени во Република Северна Македонија. Содржината на прегледот е дефинирана врз основа на анализирањето на искажаните потреби на корисниците на статистички показатели за природното движење на населението во Република Северна Македонија, а, пред сè, во областа на здравството, социјалната заштита, образованието и науката. Посебен интерес за овие податоци имаат органите на државната управа и органите на единиците на локалната самоуправа заради нивното користење при утврдувањето и водењето на развојната политика.           
Датум на издавање: 31.07.2020
PDF:   Преземи ја публикацијата
 
  Податоците во објавенaтa публикација се бесплатни. При користење, ве молиме наведете го изворот
Број на страници: 114
ISBN:
ISSN:
Јазик: македонски и англиски


                                    


Цена во печатена форма:


 

 

 

 


© Државен завод за статистика