Skip Navigation LinksНасловна Публикации Публикација


 
Транспорт и други услуги, 2007

 


Во статистичкиот преглед Транспорт и други комуникации се презентирани статистичките податоци за состојбите во македонскиот транспорт според повеќе белези. Во истражувањата од областа на патниот, градскиот и железничкиот транспорт се користени дефиниции и стандарди од Методолошкиот материјал бр. 8.8.08.01 Методологија на статистика за транспорт издадена од Државниот завод за статистика на Република Македонија.

           
Датум на издавање: 15.11.2008
PDF:   Преземи ја публикацијата 546KB
 
  Податоците во објавенaтa публикација се бесплатни. При користење, ве молиме наведете го изворот
Број на страници: 86
ISBN: 978-9989-197-44-4
ISSN: 1857-5196
Јазик: македонски и англиски


                                    


Цена во печатена форма: 710 денари


 

 

 

 


© Државен завод за статистика