Skip Navigation LinksНасловна Публикации Публикација


 
Транспорт и други услуги, 2010

 


Во статистичкиот преглед Транспорт и други комуникации се презентирани статистичките податоци за состојбите во македонскиот транспорт според повеќе белези. Во истражувањата од областа на патниот, градскиот и железничкиот транспорт се користени дефиниции и стандарди од Методолошкиот материјал бр. 8.8.08.01 - Методологија на статистиката за транспорт издадена од Државниот завод за статистика на Република Македонија.

Се надеваме дека обемот на податоците и начинот на нивната презентација во овој преглед на корисниците ќе им овозможи брзо и лесно да ги анализираат состојбите и движењата во сообраќајот.

Секоја добронамерна забелешка и сугестија од страна на корисниците на податоците, со задоволство ќе биде прифатена.


           
Датум на издавање: 19.10.2011
PDF:   Преземи ја публикацијата 812KB
 
  Податоците во објавенaтa публикација се бесплатни. При користење, ве молиме наведете го изворот
Број на страници: 81
ISBN: 978-608-227-046-3
ISSN: 1857-5196
Јазик: македонски и англиски


                                    


Цена во печатена форма: 710 денари


 

 

 

 


© Државен завод за статистика