Skip Navigation LinksНасловна Публикации Публикација


 
Транспорт и други услуги, 2011

 


Во статистичкиот преглед Транспорт и други услуги се презентирани статистичките податоци за состојбите во македонскиот  транспорт според повеќе белези. Во истражувањата од областа на патниот, градскиот и железничкиот транспорт се користени  дефиниции и стандарди од Методолошкиот материјал бр. 8.8.08.01 - Методологија на статистиката за транспорт издадена од  Државниот завод за статистика на Република Македонија.

Се надеваме дека обемот на податоците и начинот на нивната презентација во овој преглед на корисниците ќе им
овозможи брзо и лесно да ги анализираат состојбите и движењата во сообраќајот.           
Датум на издавање: 23.11.2012
PDF:   Преземи ја публикацијата 926Kb
 
  Податоците во објавенaтa публикација се бесплатни. При користење, ве молиме наведете го изворот
Број на страници: 103
ISBN: 978-608-227-090-6
ISSN: 1857-5196
Јазик: македонски и англиски


                                    


Цена во печатена форма:


 

 

 

 


© Државен завод за статистика