Skip Navigation LinksНасловна Публикации Публикација


 
Транспорт и други услуги, 2014

 


Во статистичкиот преглед Транспорт и други комуникации се презентирани статистичките податоци за состојбите во македонскиот транспорт според повеќе белези. Во истражувањата од областа на патниот, градскиот и железничкиот транспорт се користени дефиниции и стандарди од Методолошкиот материјал бр. 8.8.08.01 - Методологија на статистиката за транспорт, издадена од Државниот завод за статистика.

Се надеваме дека обемот на податоците и начинот на нивната презентација на корисниците ќе им овозможи брзо и лесно да ги анализираат состојбите и движењата во сообраќајот.


           
Датум на издавање: 21.09.2015
PDF:   Преземи ја публикацијата 1.22MB
Excel:   Преземи табели
  Податоците во објавенaтa публикација се бесплатни. При користење, ве молиме наведете го изворот
Број на страници: 100
ISBN: 978-608-227-199-6
ISSN:
Јазик: македонски и англиски


                                    


Цена во печатена форма:


 

 

 

 


© Државен завод за статистика