Skip Navigation LinksНасловна Публикации Публикација


 
Статистички годишник, 2011

 


Ова годишно издание на Државниот завод за статистика обезбедува статистички податоци за демографската, социјалната и економската состојба во Република Македонија за 2010 година, како и податоци за подолг временски период. Во посебно поглавје се презентирани споредбени податоци со другите земји во Европа и во светот, при што се вклучени најновите податоци со кои располага Заводот. Новитет во Статистичкиот годишник за 2011 година се податоците за комунален отпад и отпад од индустријата.

Годишникот е придружен со ЦД-ром, во кој се содржани истите серии на податоци.

Во Статистичкиот годишник се презентирани статистички податоци од истражувањата што ги спроведува Државниот завод за статистика, како главен носител на статистичкиот систем на државата, како и статистички податоци подготвени од други институции-учесници во статистичкиот систем, при што се цитира институцијата што е извор на одредени статистички податоци, а за преостанатите податоци извор е Заводот. Структурата на секое поглавје содржи методолошки објаснувања за изворите на податоците и користените методи, табели со временски серии на податоци, графикони и мапи.

Во оваа основна публикација на Државниот завод за статистика ќе најдете квалитетни и корисни податоци зашто Државниот завод за статистика ги следи вашите потреби како корисници и сé повеќе се труди да одговори на нив со публикувањето податоци што одговараат на вашите барања за податоци.


           
Датум на издавање: 22.06.2011
PDF:   Преземи ја публикацијата 15,5MB
 
  Податоците во објавенaтa публикација се бесплатни. При користење, ве молиме наведете го изворот
Број на страници: 579
ISBN:
ISSN: 1409 - 7206
Јазик: македонски и англиски


                                    


Цена во печатена форма: 3850 денари


 

 

 

 

  Публикации
   
 
  Сите публикации

  Последна публикација

  Метаподатоци
 


© Државен завод за статистика