Skip Navigation LinksНасловна Публикации Публикација


 
Издавачка дејност, 2014

 


Во овој преглед Државниот завод за статистика објавува податоци од областа на издавачката дејност во
Република Македонија во 2014 година.
Податоците се прибираат со редовните годишни истражувања за издадени книги и брошури, весници и
списанија.
Прегледот содржи основни информации за издавачката дејност (број на наслови, тираж, јазик на изданието
и на оригиналот, област на која ѝ припаѓа изданието, периодика на излегувањето за периодични публикации,
намена, вид на издавачот и друго).
Податоците се прикажани на ниво на Република Македонија, врз основа на добиените извештаи од
издавачите.
Книгите, брошурите и списанијата, според областа на делото, се класифицирани според Универзалната
децимална класификација што се користи во меѓународни рамки.

Почитувани корисници,
Најновите податоци од оваа публикација за 2015 година, но и во иднина ќе бидат објавувани во МАКСтат базата на податоци во делот Култура / Издавачка дејност.           
Датум на издавање: 29.07.2015
PDF:   Преземи ја публикацијата 507 Kb
Excel:   Преземи табели
  Податоците во објавенaтa публикација се бесплатни. При користење, ве молиме наведете го изворот
Број на страници: 42
ISBN: 978-608-227-192-7
ISSN:
Јазик: македонски и англиски


                                    


Цена во печатена форма:


 

 

 

 


© Државен завод за статистика