Skip Navigation LinksНасловна Публикации Публикација


 
Култура и јавно информирање, 2011

 


Во овој Статистички преглед е направен обид да се презентираат збир на податоци од областа на културата и јавното информирање кои се резултат на доставените податоци од редовните статистички истражувања од овие области спроведени во Државниот завод за статистика.

Прегледот е подготвен со цел на едно место да се обезбедат сублимирани податоци од овие области, во прилог на
задоволување на потребите на корисниците.

Истражувањата кои се спроведуваат во Државниот завод за статистика во овие области се повеќебројни и со цел да се добие поголема прегледност, во Прегледот, пред да се презентираат податоците добиени од конкретното истражување, претходно се дадени методолошки објаснувања.

Со оглед на тоа што истражувањата од областа на културата и јавното информирање имаат различна периодика (годишни и повеќегодишни), презентирани се податоци од сите истражувања кои се спроведуваат, со последната состојба со која се располага за нив, а не само од истражувањата кои се спроведени во една тековна година.

 Поголемиот дел од податоците се прикажани по општини.           
Датум на издавање: 27.11.2012
PDF:   Преземи ја публикацијата 901Kb
 
  Податоците во објавенaтa публикација се бесплатни. При користење, ве молиме наведете го изворот
Број на страници: 66
ISBN: 978-608-227-091-3
ISSN: 0580-454X
Јазик: македонски и англиски


                                    


Цена во печатена форма:


 

 

 

 


© Државен завод за статистика