Skip Navigation LinksНасловна Публикации Публикација


 
Култура и јавно информирање, 2014

 


Во овој Статистички преглед се презентира збир на податоци од областа на културата и јавното информирање кои се добиени преку редовните статистички истражувања од овие области што ги спроведува Државниот завод за статистика.
Прегледот е подготвен со цел на едно место да се обезбедат сублимирани податоци од овие области, во прилог на
задоволување на потребите на корисниците.
Истражувањата кои се спроведуваат во Државниот завод за статистика во овие области се повеќебројни и со цел да се добие поголема прегледност, пред да се презентираат податоците добиени од конкретното истражување, во Прегледот се дадени методолошки објаснувања.
Со оглед на тоа што истражувањата од областа на културата и јавното информирање имаат различна периодика (годишни и повеќегодишни), презентирани се податоци од сите истражувања кои се спроведуваат, со последната состојба со која се располага за нив, а не само од истражувањата кои се спроведени во една тековна година.
Дел од податоците се прикажани по општини.

Почитувани корисници,
Најновите податоци од оваа публикација во иднина ќе бидат објавувани во МАКСтат базата на податоци           
Датум на издавање: 07.12.2015
PDF:   Преземи ја публикацијата 775 Kb
Excel:   Преземи табели
  Податоците во објавенaтa публикација се бесплатни. При користење, ве молиме наведете го изворот
Број на страници: 66
ISBN:
ISSN:
Јазик: македонски и англиски


                                    


Цена во печатена форма:


 

 

 

 


© Државен завод за статистика