Skip Navigation LinksНасловна Публикации Публикација


 
Запишани студенти на додипломски студии, 2019/2020

 


Државниот завод за статистика во овој статистички преглед презентира податоци за запишаните студенти на факултетите и високите стручни школи во наставната 2019/2020 година, како и податоци за запишаните студенти во периодот од 1975/76 до 2018/2019 година.

Податоците се добиени врз основа на добиените извештаи од редовното годишно истражување за запишани студенти. Со обработката на извештаите се добиени агрегирани податоци за повеќе белези, и тоа:

  • годините на студирање на студентите, претходно завршената школска подготовка, возраста, изјаснувањето за припадноста кон етничка заедница и државјанството, местото на постојано живеење итн.


           
Датум на издавање: 30.09.2020
PDF:   Преземи ја публикацијата 2
Excel:   Преземи табели
  Податоците во објавенaтa публикација се бесплатни. При користење, ве молиме наведете го изворот
Број на страници: 208
ISBN: 978-608-227-333-4
ISSN: /
Јазик: македонски и англиски


                                    


Цена во печатена форма:


 

 

 

 


© Државен завод за статистика