Skip Navigation LinksНасловна Публикации Публикација


 
Запишани студенти на додипломски студии, 2022/2023, 2022/2023

 


Државниот завод за статистика во овој статистички преглед презентира податоци за запишаните студенти на факултетите и високите стручни школи во наставната 2022/2023 година, како и податоци за запишаните студенти во периодот од 1976/77 до 2022/2023 година. Податоците се добиени врз основа на добиените извештаи од редовното годишно истражување за запишани студенти. Со обработката на извештаите се добиени агрегирани податоци за повеќе белези, и тоа: - годините на студирање на студентите, претходно завршената школска подготовка, возраста, изјаснувањето за припадноста кон етничката заедница и државјанството, местото на постојано живеење итн. Државниот завод за статистика се надева дека публикацијата ќе ја исполни својата основна улога и на корисниците ќе им понуди податоци за идни анализи и планирања. Евентуалните забелешки, сугестии и мислења за подобрување на содржината на изданието, Државниот завод за статистика ќе ги прими со благодарност.           
Датум на издавање: 29.09.2023
PDF:   Преземи ја публикацијата
Excel:   Преземи табели
  Податоците во објавенaтa публикација се бесплатни. При користење, ве молиме наведете го изворот
Број на страници: 216
ISBN: 978-608-227-358-7
ISSN: /
Јазик: македонски и англиски


                                    


Цена во печатена форма:


 

 

 

 


© Државен завод за статистика