Skip Navigation LinksНасловна Публикации Публикација


 
Запишани студенти на последипломски студии, 2007/2008

 


Во оваа публикација, Државниот завод за статистика објавува податоци за лицата запишани на последипломски студии за магистри и специјалисти во учебната 2007/2007 година и лицата што пријавиле докторска дисертација во 2007 година на високообразовните установи и јавните научни установи.

Според методологијата на истражувањата, опфатени се лица чиишто пријави за последипломски студии се прифатени на високообразовните установи и јавните научни установи.

Публикацијата содржи три дела: првиот, за запишани лица на студии за магистри, вториот, за запишани лица на студии за специјалисти и третиот, за лица со пријавена докторска дисертација.

Статистичките податоци во оваа публикација се презентирани според повеќе белези: вид и локација на факултетите, возраст, пол, изјаснување за припадност кон етничка заедница, научна област на трудовите итн.


           
Датум на издавање: 25.07.2008
PDF:   Преземи ја публикацијата 448KB
 
  Податоците во објавенaтa публикација се бесплатни. При користење, ве молиме наведете го изворот
Број на страници: 69
ISBN: 978-9989-197-31-4
ISSN: 1409-8997
Јазик: македонски и англиски


                                    


Цена во печатена форма: 270 денари


 

 

 

 


© Државен завод за статистика