Skip Navigation LinksНасловна Публикации Публикација


 
Запишани студенти на последипломски студии, 2010/2011

 


Во оваа публикација Државниот завод за статистика објавува податоци за лицата запишани на
последипломски студии за магистри и специјалисти во учебната 2010/2011 година на високообразовните
установи и јавните научни установи.
Според методологијата на истражувањата, опфатени се лица чиишто пријави за последипломски
студии се прифатени на високообразовните установи и јавните научни установи.
Публикацијата содржи два дела: првиот, за запишани лица на студии за магистри, вториот, за
запишани лица на студии за специјалисти.
Заради усогласување на докторските студии со Болоњската програма, во 2010 година не е
организирано запишување на докторски студии.
Статистичките податоци во оваа публикација се презентирани според повеќе белези: вид и
локација на факултетите, возраст, пол, изјаснување за припадност кон етничка заедница, научна област
на трудовите итн.


           
Датум на издавање: 31.10.2013
PDF:   Преземи ја публикацијата 1.58Mb
Excel:   Преземи табели
  Податоците во објавенaтa публикација се бесплатни. При користење, ве молиме наведете го изворот
Број на страници: 86
ISBN: 978-608-227-123-1
ISSN:
Јазик: македонски и англиски


                                    


Цена во печатена форма:


 

 

 

 


© Државен завод за статистика