Skip Navigation LinksНасловна Публикации Публикација


 
Запишани студенти на последипломски студии, 2012/2013

 


Во оваа публикација Државниот завод за статистика објавува податоци за лицата запишани на последипломски студии (магистерски, специјалистички и докторски) во академската 2012/2013 година на високообразовните установи и во научните установи.

Според методологијата на истражувањата, опфатени се лица чии пријави за последипломски студии се прифатени на високообразовните установи и во научните установи.

Публикацијата содржи три дела: првиот - за запишани лица на студии за магистри, вториот - за запишани лица на студии за специјалисти и третиот - за лица запишани на докторски студии.

Статистичките податоци во оваа публикација се презентирани според повеќе белези: вид и локација на факултетите, возраст, пол, изјаснување за припадност кон етничката заедница, научна област на трудовите итн.

Веруваме дека публикацијата ќе ја исполни својата функција корисниците да добијат статистички информации за последипломските студии во Република Македонија.


           
Датум на издавање: 27.08.2015
PDF:   Преземи ја публикацијата 1.91 MB
Excel:   Преземи табели
  Податоците во објавенaтa публикација се бесплатни. При користење, ве молиме наведете го изворот
Број на страници: 112
ISBN: 978-608-227-196-5
ISSN: 0580-454X
Јазик: македонски и англиски


                                    


Цена во печатена форма:


 

 

 

 


© Државен завод за статистика