Skip Navigation LinksНасловна Публикации Публикација


 
Запишани студенти на последипломски студии, 2013/2014

 


Во оваа публикација Државниот завод за статистика објавува податоци за лицата запишани на
последипломски студии (магистерски, специјалистички и докторски) во академската 2013/2014 година
на високообразовните установи и во научните установи.
Според методологијата на истражувањата, опфатени се лица чии пријави за последипломски
студии се прифатени на високообразовните установи и во научните установи.
Публикацијата содржи три дела: првиот - за запишани лица на студии за магистри, вториот - за
запишани лица на студии за специјалисти и третиот - за лица запишани на докторски студии.
Статистичките податоци во оваа публикација се презентирани врз основа на добиените извештаи,
според повеќе белези: вид и локација на факултетите, возраст, пол, изјаснување за припадност кон
етничката заедница, научна област на трудовите итн.


           
Датум на издавање: 28.09.2015
PDF:   Преземи ја публикацијата 964 Kb
Excel:   Преземи табели
  Податоците во објавенaтa публикација се бесплатни. При користење, ве молиме наведете го изворот
Број на страници: 103
ISBN: 978-608-227-200-9
ISSN:
Јазик: македонски и англиски


                                    


Цена во печатена форма:


 

 

 

 


© Државен завод за статистика