Skip Navigation LinksНасловна Публикации Публикација


 
Запишани студенти на последипломски студии, 2014/2015

 


Во оваа публикација Државниот завод за статистика објавува податоци за лицата запишани на
последипломски студии (магистерски, специјалистички и докторски) во академска 2014/2015 година
на високообразовните установи и научните установи.
Според методологијата на истражувањата, опфатени се лица чиишто пријави за последипломски
студии се прифатени на високообразовните установи и научните установи.
Публикацијата содржи три дела: првиот, за запишани лица на студии за магистри, вториот, за
запишани лица на студии за специјалисти и третиот, за лица запишани на докторски студии.
Статистичките податоци во оваа публикација се презентирани според повеќе белези: вид и
локација на факултетите, возраст, пол, изјаснување за припадност кон етничка заедница, научна област
на трудовите итн.


           
Датум на издавање: 30.12.2015
PDF:   Преземи ја публикацијата 1.22 Mb
Excel:   Преземи табели
  Податоците во објавенaтa публикација се бесплатни. При користење, ве молиме наведете го изворот
Број на страници: 149
ISBN: 978-608-227-214-6
ISSN:
Јазик: македонски и англиски


                                    


Цена во печатена форма:


 

 

 

 


© Државен завод за статистика