Skip Navigation LinksНасловна Публикации Публикација


 
Запишани студенти на постдипломски студии, 2016/2017

 


Во оваа публикација Државниот завод за статистика објавува податоци за лицата запишани на
постдипломски студии (магистерски, специјалистички и докторски) на високообразовните установи и
научните установи во академската 2016/2017 година.
Според методологијата на истражувањата, опфатени се лица чии пријави за постдипломски студии
се прифатени на високообразовните установи и научните установи.
Публикацијата содржи три дела: првиот, за запишани лица на студии за магистри, вториот, за
запишани лица на студии за специјалисти и третиот, за лица запишани на докторски студии.
Статистичките податоци во оваа публикација се презентирани според повеќе белези: вид и
локација на факултетите, возраст, пол, изјаснување за припадност кон етничка заедница, научна област
на трудовите итн.


           
Датум на издавање: 25.12.2017
PDF:   Преземи ја публикацијата 925Kb
Excel:   Преземи табели
  Податоците во објавенaтa публикација се бесплатни. При користење, ве молиме наведете го изворот
Број на страници: 115
ISBN: 978-608-227-289-4
ISSN:
Јазик: македонски и англиски


                                    


Цена во печатена форма:


 

 

 

 


© Државен завод за статистика