Skip Navigation LinksНасловна Публикации Публикација


 
Запишани студенти на постдипломски студии, 2017/2018

 


Во оваа публикација Државниот завод за статистика објавува податоци за лицата запишани на постдипломски студии (магистерски, специјалистички и докторски) на високообразовните установи и научните установи во академската 2017/2018 година.

Според методологијата на истражувањата, опфатени се лица чии пријави за постдипломски студии се прифатени на високообразовните установи и научните установи.

Публикацијата содржи три дела: првиот, за запишани лица на студии за магистри, вториот, за запишани лица на студии за специјалисти и третиот, за лица запишани на докторски студии.

Статистичките податоци во оваа публикација се презентирани според повеќе белези: вид и локација на факултетите, возраст, пол, изјаснување за припадност кон етничка заедница, научна област на трудовите итн.

Очекуваме дека публикацијата ќе ја исполни својата функција корисниците да добијат статистички информации за постдипломските студии во Република Македонија.


           
Датум на издавање: 07.12.2018
PDF:   Преземи ја публикацијата 3.98MB
Excel:   Преземи табели
  Податоците во објавенaтa публикација се бесплатни. При користење, ве молиме наведете го изворот
Број на страници: 109
ISBN: 978-608-227-312-9
ISSN:
Јазик: македонски и англиски


                                    


Цена во печатена форма:


 

 

 

 


© Државен завод за статистика