Skip Navigation LinksНасловна Публикации Публикација


 
Запишани студенти на последипломски студии, 2018/2019, 2018/2019

 


Во оваа публикација Државниот завод за статистика објавува податоци за лицата запишани на постдипломски студии (магистерски, специјалистички и докторски) на високообразовните установи и научните установи во академската 2018/2019 година. Според методологијата на истражувањата, опфатени се лица чии пријави за постдипломски студии се прифатени на високообразовните установи и научните установи. Публикацијата содржи три дела: првиот, за запишани лица на студии за магистри, вториот, за запишани лица на студии за специјалисти и третиот, за лица запишани на докторски студии. Статистичките податоци во оваа публикација се презентирани според повеќе белези: вид и локација на факултетите, возраст, пол, изјаснување за припадност кон етничка заедница, научна област на трудовите итн.

Ова е последно издание на публикацијата „Запишани студенти на последипломски студии, 2018/2019“. Најновите податоци се на располагање во МакСтат базата на податоци.

            
Датум на издавање: 17.01.2020
PDF:   Преземи ја публикацијата 1
 
  Податоците во објавенaтa публикација се бесплатни. При користење, ве молиме наведете го изворот
Број на страници: 116
ISBN: 978-608-227-329-7
ISSN: /
Јазик: македонски и англиски


                                    


Цена во печатена форма:


 

 

 

 


© Државен завод за статистика