Skip Navigation LinksНасловна Публикации Публикација


 
Меѓународна споредба на бруто-домашниот производ, 2014

 


Во овој Статистички преглед се презентирани податоци од Европската програма за
споредба за циклусот Споредба 2014, кој е единаесетти по ред, а податоците се однесуваат на
расходните компоненти на бруто-домашниот производ.
Истовремено се презентираат и методолошките и организациските принципи на овој вид
на споредба кои за Споредбата 2011 беа публикувани во едицијата Статистички преглед под
број 3.4.14.01.772.
Периодиката на излегување на публикацијата е во зависност од периодиката на објавување
на податоците од страна на ОЕЦД и Евростат.


           
Датум на издавање: 05.05.2017
PDF:   Преземи ја публикацијата 450 Kb
Excel:   Преземи табели
  Податоците во објавенaтa публикација се бесплатни. При користење, ве молиме наведете го изворот
Број на страници: 36
ISBN: 978-608-227-260-3
ISSN:
Јазик: македонски


                                    


Цена во печатена форма:


 

 

 

 

  Публикации
   
 
  Сите публикации

  Последна публикација

  Метаподатоци
 


© Државен завод за статистика