+A   |  -A
Skip Navigation LinksНасловна Публикации Публикација


 
Индекси на продажните цени на производителите на индустриски производи на домашниот пазар, 2001-2010

 


Државниот завод за статистика, од јануари 2011 година, за прибирање и обработка на податоците за продажните цени на производителите на индустриски производи на домашниот пазар ја примени новата Национална номенклатура на индустриски производи (ННИП) 2008, а за пресметка и објавување на индексите на продажните цени ја примени новата Национална класификација на дејностите (НКД Рев.2).

За да се обезбеди временска серија со споредливи податоци, месечните индекси на продажните цени на производителите на индустриски производи на домашниот пазар, од 2001 до 2010 година, се преработени според новата Национална класификација на дејностите (НКД Рев.2).


           
Датум на издавање: 07.04.2011
PDF:   Преземи ја публикацијата 800KB
 
  Податоците во објавенaтa публикација се бесплатни. При користење, ве молиме наведете го изворот
Број на страници:
ISBN:
ISSN:
Јазик: македонски и англиски


                                    


Цена во печатена форма: -


 

 

 

 

  Публикации
   
 
  Сите публикации

  Последна публикација

  Метаподатоци
 


© Државен завод за статистика