Skip Navigation LinksНасловна Публикации Публикација


 
МакСтат избор, 2016

 


Пред вас е најновото издание на Државниот завод за статистика со кое направивме обид на еден поинаков начин да презентираме дел од податоците со кои располага Заводот, а за кои сметавме дека се интересни за поголем дел од нашите корисници.
Публикацијата е поделена во 20 области во кои преку табели, графикони, инфографици и кратки коментари се презентирани трендовите на дел од појавите што ги следи статистиката. Низ страниците се преточени голем број на податоци кои визуелно ги претставуваат социоекономските случувања во Република Македонија и претставуваат слика на она што е денес нашата земја.
Државниот завод за статистика постојано вложува напори за развој и унапредување на дисеминациските продукти со цел да се приближи до поголем број на корисници и да ја зголеми свесноста за значењето на статистичките податоци и нивната употреба.
Се надеваме дека „МакСтат избор“ ќе го привлече вниманието на јавноста, а Заводот ќе продолжи со своите напори за зголемување на продукцијата на статистички изданија кои ќе нудат еден поинаков пристап кон статистичките податоци.


           
Датум на издавање: 14.11.2016
PDF:   Преземи ја публикацијата 25Mb
 
  Податоците во објавенaтa публикација се бесплатни. При користење, ве молиме наведете го изворот
Број на страници: 70
ISBN: 978-608-227-246-7
ISSN:
Јазик: македонски и англиски


                                    


Цена во печатена форма:


 

 

 

 

  Публикации
   
 
  Сите публикации

  Последна публикација

  Метаподатоци
 


© Државен завод за статистика