Skip Navigation LinksНасловна Публикации Публикација


 
МакСтат избор, 2017

 


Годинава, публикацијата „МакСтат избор“ ја посветивме на одбележувањето на Европскиот ден на
статистиката - 20 октомври. Како дел од европското статистичко семејство, Државниот завод за статистика,
во ова издание, на еден поинаков начин презентира податоци за Република Македонија и преку инфографици,
графикони и табели дава приказ на дел од социоекономските движења во земјата, но и неколку споредби
со Европската Унија.
Државниот завод за статистика постојано вложува напори за развој и унапредување на дисеминациските
продукти со цел да се приближи до поголем број на корисници и да ја зголеми свесноста за значењето на
статистичките податоци и нивната употреба.


           
Датум на издавање: 20.10.2017
PDF:   Преземи ја публикацијата
 
  Податоците во објавенaтa публикација се бесплатни. При користење, ве молиме наведете го изворот
Број на страници: 68
ISBN: 978-608-227-281-8
ISSN:
Јазик: македонски и англиски


                                    


Цена во печатена форма:


 

 

 

 

  Публикации
   
 
  Сите публикации

  Последна публикација

  Метаподатоци
 


© Државен завод за статистика