Skip Navigation LinksНасловна Публикации Публикација


 
МакСтат избор, 2019

 


Почитувани корисници,

Како дел од европското статистичко семејство, Државниот завод за статистика, во ова издание, на еден поинаков начин презентира податоци за Република Северна Македонија и преку инфографици, графикони и табели дава приказ на дел од социоекономските движења во земјата.

Државниот завод за статистика постојано вложува напори за развој и унапредување на дисеминациските продукти со цел да се приближи до поголем број на корисници и да ја зголеми свесноста за значењето на статистичките податоци и нивната употреба.

Се надеваме дека и оваа година „МакСтат избор“ ќе го привлече вниманието на јавноста, а Заводот ќе продолжи со своите напори за зголемување на продукцијата на статистички изданија кои ќе нудат еден поинаков пристап кон статистичките податоци.


           
Датум на издавање: 20.12.2019
PDF:   Преземи ја публикацијата 22.5MB
 
  Податоците во објавенaтa публикација се бесплатни. При користење, ве молиме наведете го изворот
Број на страници: 59
ISBN: 978-608-227-327-3
ISSN:
Јазик: македонски и англиски


                                    


Цена во печатена форма:


 

 

 

 

  Публикации
   
 
  Сите публикации

  Последна публикација

  Метаподатоци
 


© Државен завод за статистика