Skip Navigation LinksНасловна Публикации Публикација


 
МакСтат избор , 2021

 


Како дел од европското статистичко семејство, Државниот завод за статистика, во ова издание, на еден поинаков начин презентира податоци за Република Северна Македонија и преку инфографици, графикони и табели дава приказ на дел од социоекономските движења во земјата. Државниот завод за статистика постојано вложува напори за развој и унапредување на дисеминациските продукти со цел да се приближи до поголем број на корисници и да ја зголеми свесноста за значењето на статистичките податоци и нивната употреба. Се надеваме дека и оваа година „МакСтат избор“ ќе го привлече вниманието на јавноста, а Заводот ќе продолжи со своите напори за зголемување на продукцијата на статистички изданија кои ќе нудат еден поинаков пристап кон статистичките податоци.
 


           
Датум на издавање: 24.12.2021
PDF:   Преземи ја публикацијата
 
  Податоците во објавенaтa публикација се бесплатни. При користење, ве молиме наведете го изворот
Број на страници: 72
ISBN: /
ISSN: /
Јазик: македонски и англиски


                                    


Цена во печатена форма:


 

 

 

 

  Публикации
   
 
  Сите публикации

  Последна публикација

  Метаподатоци
 


© Државен завод за статистика