Skip Navigation LinksНасловна Публикации Публикација


 
Статистички атлас, Попис 2021, 2021

 


Пописот на населението, домаќинствата и становите отсекогаш бил и ќе биде извонредно интересен за стручната, но и за целокупната јавност, со богатството на податоци што ја прикажуваат сликата на една земја. Токму затоа решивме податоците од Пописот 2021, спроведен по речиси 20 години, да ги прикажеме на еден поинаков начин, со географска презентација на состојбите во Северна Македонија.

На 125 тематски карти се претставени состојбите во општините во Република Северна Македонија на планот на демографските и виталните движења на населението, неговите етнокултурни, образовни и економски карактеристики, како и избрани податоци за домаќинствата и становите.

Се надеваме дека изданието ќе го привлече вашето внимание и дека ќе побуди интерес да ги разгледате и да ги користите сите податоци од Пописот 2021, кои се достапни во базата на податоци МакСтат на веб-страницата на Државниот завод за статистика www. stat.gov.mk.            
Датум на издавање: 30.12.2022
PDF:   Преземи ја публикацијата
 
  Податоците во објавенaтa публикација се бесплатни. При користење, ве молиме наведете го изворот
Број на страници: 115
ISBN: /
ISSN: /
Јазик: македонски, албански и англиски


                                    


Цена во печатена форма:


 

 

 

 

  Публикации
   
 
  Сите публикации

  Последна публикација

  Метаподатоци
 


© Државен завод за статистика