Skip Navigation LinksНасловна Статистички речник


 Статистички речникКако да ја користите алатката:
Во полето, во македонска поддршка, внесете го целиот или дел од терминот, изберете една од понудените опции во листата и кликнете „Пребарај“.Изберете термин според зададените критериуми.

1. Изберете начин на пребарување:  
2. Внесете почеток на термин или дел од терминот
    во (мк) поддршка и кликнете „Пребарај“:
  

© Државен завод за статистика