+A   |  -A
Skip Navigation Links
Веб-страницата www.stat.gov.mk користи колачиња кои се потребни за целосна функционалност на страницата. Со Вашето присуство на нашата веб-страница се подразбира дека се согласувате за користењето на овие колачиња. За повеќе детали прочитајте ја Политиката за колачиња.


База на податоци МакСтат
   База на податоци МакСтат
   Последни објавени табели
   Упатство за користење
   Отворени податоци, API

База на податоци МакСтат

Базата на податоци МакСтат содржи табели од сите статистички области за кои Државниот завод за статистика продуцира статистички податоци. Податоците се на различно територијално ниво според Номенклатурата на територијалните единици за статистика (НТЕС).

Базата МакСтат нуди многу начини за повторна употреба на податоците, од едноставни преземања на табелите во различни формати: PC Axis, Excel, txt, HTML, JSON, како и на графиконите во формати png, gif или jpg. За понапредните корисници пристапот е овозможен и преку API.
Последни објавени табели во базата на податоци МакСтат
 
Број на издадени одобренија за градење по видови инвеститор и регион, по месеци 16.04.2021
Број на станови по број и површина за кои се издадени одобренија за градење по регион, по месеци 16.04.2021
Издадени одобренија за градење, согласно Номенклатурата на градежни објекти, по број и предвидена вредност, по месеци 16.04.2021
Издадени одобренија за градење, согласно Номенклатурата на градежни објекти, по број и површина, број на станови, по месеци 16.04.2021
Индекси на прометот во индустријата на просек 2015 година, по месеци 15.04.2021
Индекси на прометот во индустријата на просек 2015 година, вкупно, по месеци 15.04.2021
Индекси на прометот во индустријата на просек 2015 година, по месеци 15.04.2021
Деловни тенденции во преработувачката индустрија (баланси на пондерираните одговори) 15.04.2021
 © Државен завод за статистика