+A   |  -A
Skip Navigation LinksНасловна
Веб-страницата www.stat.gov.mk користи колачиња кои се потребни за целосна функционалност на страницата. Со Вашето присуство на нашата веб-страница се подразбира дека се согласувате за користењето на овие колачиња. За повеќе детали прочитајте ја Политиката за колачиња.ПОЧИТУВАНИ КОРИСНИЦИ, НОВИОТ СЕТ НА ПОДАТОЦИ ОД ПОПИСОТ 2021 Е ДОСТАПЕН ВО БАЗАТА НА ПОДАТОЦИ МАКСТАТ И МОЖЕТЕ ДА ПРИСТАПИТЕ . . . ТУКА. Последни објавени соопштенија

Дипломирани студенти во 2021 година
четврток, 26 мај 2022

Според податоците на Државниот завод за статистика добиени од пристигнатите извештаи, во 2021 година, дипломирале 7 753 студенти на додипломски студии на високите стручни школи и на факултетите, што претставува зголемување за 12.2 % во споредба со 2020 година.

Од вкупниот број дипломирани студенти, 6 528, односно 84.2 %...   28


Енергија, март 2022 година - претходни податоци -
среда, 25 мај 2022

Електрична енергија, природен гас, јаглен и нафтени продукти, март 2022 година
 
Според податоците на Државниот завод за статистика, во март 2022 година, вкупната потрошувачка по видови
енергенти изнесува: 798 667 МWh електрична енергија, 44.740 мил. нм3 природен гас, 446 801 тон јаглен и 110 788
тони нафтени продукти.
 
Бруто-домашното производство на електрична енергија учествува...   117


  
20.05.2022Просечна месечна исплатена бруто-плата по вработен, март 2022 година
20.05.2022Просечна месечна исплатена нето-плата по вработен, март 2022 година
20.05.2022Превезени патници и стоки во првото тримесечје од 2022 година
19.05.2022Превезени патници со автобуси во првото тримесечје од 2022 година
18.05.2022Основни и средни училишта на крајот на учебната 2020/2021 година
16.05.2022Индекси на цените во земјоделството, април 2022 година
16.05.2022Производство и продажба на шумски сортименти, сеча на дрва и услуги во шумарството, прво тримесечје од 2022 година
16.05.2022Деловни тенденции во преработувачката индустрија, април 2022 година


Следни соопштенија
     
27.05.2022Демографија на претпријатија2020одложено
27.05.2022Индекси на продажните цени на производителите на индустриски производи на домашниот пазар 04.2022
27.05.2022Ликовна дејност, организирани ликовни изложби и ликовни колонии2021
27.05.2022Природно движење на населението - претходни податоциI .2022
31.05.2022Анкета за цената на трудот, 20202020
31.05.2022Вода по сектори на економска активност01.2021-12.2021
31.05.2022Индекси на бројот на работниците во индустријата04.2022
31.05.2022Индекси на прометот во секторот Трговија - претходни податоци04.2022
31.05.2022Пријавени, обвинети и осудени полнолетни и деца сторители на кривични дела2021
31.05.2022Стоковна размена според економските карактеристики на претпријатијата2020


   Последни објавени публикации


  Месечен статистички извештај 
  петок, 29 април 2022

 

Месечниот статистички извештај е едно од најстарите изданија на Државниот завод за статистика во кое се
објавуваат...

 
  HyperLink  Месечен статистички извештај ,  
  четврток, 31 март 2022

 

Месечниот статистички извештај е едно од најстарите изданија на Државниот завод за статистика во кое се
објавуваат податоци за изминатиот месец, како и статистички серии...

 
  HyperLink  Месечен статистички извештај 
  понеделник, 28 февруари 2022

 

Месечниот статистички извештај е едно од најстарите изданија на Државниот завод за статистика во кое се
објавуваат податоци за изминатиот месец, како и статистички серии...

 
  HyperLink  Месечен статистички извештај ,  
  понеделник, 31 јануари 2022

 

Месечниот статистички извештај е едно од најстарите изданија на Државниот завод за статистика во кое се
објавуваат податоци за изминатиот месец, како и статистички серии...

 
  HyperLink
Видеа и промотивни материјали

 
© Државен завод за статистика