Skip Navigation LinksНасловна Активности

Активности 


Состанок на Групата за политики за статистичка соработка, 18 – 19 октомври, Крушево
четврток, 18 октомври 2018

 

Денес и утре во Крушево се одржува состанок на Групата за политики за статистичка соработка на кој учествуваат статистичките институции од земјите од регионот (Македонија, Албанија, Црна Гора, Србија, Босна и Херцеговина, Косово и Турција), како и делегација на Евростат, статистичкиот завод на Европската унија, предводена од генералниот директор на Евростат, Мариана Коцева.

На состанокот ќе се дискутираат промените што се случуваат во Европскиот статистички систем и Евростат, и како тие ќе се рефлектираат на земјите-кандидати за членство во Европската унија.

 

       
© Државен завод за статистика