Skip Navigation LinksНасловна Активности

Активности 


Средба со претседателот на Чешкиот завод за статистика
вторник, 30 ноември 2021

 

Директорот на Државниот завод за статистика, г. Апостол Симовски, имаше билатерална средба со претседателот на Чешкиот завод за статистика, г. Марек Ројичек, на 29 и 30 ноември.

На средбата стана збор за 15-годишната успешна соработка помеѓу двата завода и главните резултати, особено во областа на националните сметки. Исто така, беа договарани и нови заеднички активности кои би се реализирале во следните три години.

На средбата беа презентирани и искуствата на двата завода од спроведените пописи.

 

 
© Државен завод за статистика