Skip Navigation LinksНасловна Активности

Активности 


Состанок со претседателот на Заводот за статистика на Чешката Република
вторник, 21 март 2023

 

Делегација на Државниот завод за статистика, предводена од директорот, г.  Апостол Симовски, беше во официјална посета на Чешкиот завод за статистика (15–16.03.2023 г.) по покана од г. Марек Ројчек, претседател.

Двата завода ја потврдија својата посветеност кон долгорочната партнерска соработка, која е одлична повеќе од 15 години, особено во доменот на националните сметки.

 

Темите за разговор за време на посетата беа:

- евалуација на резултатите од минатите активности;

- утврдување приоритети за наредниот период;

- обука на вработените за анализа на податоци.

        
© Државен завод за статистика