Skip Navigation LinksНасловна Активности

Активности 


Започна Пописот 2021!
недела, 05 септември 2021

 

Според податоците што утрово се прибрани од терен, Пописот на населението, домаќинствата и становите во Република Северна Македонија започна на целата територија на државата.

Во сите 50 пописни реони попишувачите се излезени на терен и веќе се спроведува  попишување во домаќинствата.

На сите учесници во оваа најголема статистичка операција, како и на сите граѓани во Република Северна Македонија им посакуваме успешна работа и им порачуваме:

Ти си повеќе од бројка! Учествувај во Попис2021!

 
© Државен завод за статистика