Skip Navigation LinksНасловна Активности

Активности 


Потпишан Меморандум за соработка со Заводот за статистика на Република Словенија
четврток, 27 април 2023

 

Државниот завод за статистика на Република Северна Македонија потпиша Меморандум за соработка со Заводот за статистика на Република Словенија чија што цел е развивање и унапредување на статистичките системи во двете земји. Меморандумот предвидува активности во насока на споделување добра пракса, размена на искуство, воспоставување мрежи итн., истовремено промовирајќи професионално однесување во согласност со Фундаменталните принципи на официјалната статистика на Обединетите нации и Кодексот за работа на европската статистика.

 

  
© Државен завод за статистика